"Пам’ятник фашистам": у Вірменії розгромили монумент блокадникам Ленінграда, у РФ вже збудилися (відео)

Читать на русском
Автор
871
Пам’ятник дітям блокадного Ленінграда в Єревані
Пам’ятник дітям блокадного Ленінграда в Єревані. Фото armeniasputnik.am

Пам’ятник розташований у парку імені Ваагна Давтяна в районі Арабкір вірменської столиці

У Єревані місцевий мешканець влаштував погром біля пам’ятника дітям блокадного Ленінграда. Свої дії він зняв на відео, яке опублікував у соцмережі.

Чоловік, який назвав себе Самвел Ширінян, перекинув вінки і розтоптав стрічку у вигляді російського триколору. Таким чином він відповів представнику МЗС РФ Марії Захаровій, вимагаючи доказів блокади Ленінграда.

"Документація є, що в Ленінграді була блокада? І ми у Вірменії поставили пам’ятник цим фашистам, і ще сумуємо. Немає жодної документації", - заявив чоловік на відео.

Раніше представник МЗС РФ у ході брифінгу щодо етнічних чисток у Карабасі запропонувала надати документ, який доводить, що подібні дії справді були. При цьому вона зазначила, що Росія багато разів заявляла про необхідність створення умов повернення вірменського населення в Карабах.

Водночас у Росії вже вирішили завести справу за цим фактом. За даними російських ЗМІ, голова СК РФ Олександр Бастрикін доручив центральному апарату відомства "порушити за цим фактом кримінальну справу та у взаємодії з МЗС РФ встановити всі обставини".

Як повідомлялося раніше, 19 вересня 2023 року розпочалася операція Азербайджану з ліквідації збройних формувань у Карабаху, а закінчилася менш ніж через добу. Внаслідок цього невизнана держава Нагірно-Карабахська Республіка фактично перестала існувати.