"Наша відповідь почалася сьогодні": Байден підтвердив атаку на іранських проксі

Читать на русском
Автор
Байден пообіцяв більше ударів по проіранським терористам
Байден пообіцяв більше ударів по проіранським терористам. Фото Screenshot

Байден заявив, що США не прагнуть конфлікту, але будуть жорстко відповідати на напади

Президент США Джозеф Байден підтвердив, що за його наказом американські війська завдали серії ударів по військових об'єктах проіранських терористів у Сирії та Іраку. Байден анонсував продовження атак.

Про це сказано у його заяві на сайті Білого дому. Він заявив, що США не прагнуть конфлікту на Близькому Сході чи будь-де ще, але усі інциденти з нападами на американські війська будуть зазнавати нищівної відповіді.

"Сьогодні вдень за моєю вказівкою збройні сили США завдали ударів по об'єктах в Іраку та Сирії, які КВІР та пов'язані з ним ополченці використовують для атак на сили США… Наша відповідь почалася сьогодні. Це триватиме там і тоді, де ми виберемо… Нехай знають усі ті, хто може заподіяти нам шкоду: якщо ви завдасте шкоди американцеві, ми відповімо", – сказав він.

Як раніше писав "Телеграф", троє американських військовослужбовців загинули та від 24 до 40 зазнали поранень в результаті обстрілу військової бази США на території Сирії. Це сталося 28 січня. Безпілотники-камікадзе, запущені, попередньо, проіранськими угрупованнями на сході Сирії, були помилково сприйняті американцями за свої, внаслідок чого сталося пряме влучання по території бази. Це перший випадок загибелі американських військових за останні декілька місяців, упродовж яких проіранські сили регулярно обстрілювали військові об’єкти США в регіоні.

У відповідь Сполучені Штати Америки ввечері 2 лютого знищили десятки цілей у Сирії та Іраку, які належали проіранським терористичним угрупованням.