ЗМІ: Іран заперечує причетність до атаки на базу США в Йорданії

Читать на русском
Автор
Іран намагається відкидати звинувачення США
Іран намагається відкидати звинувачення США. Фото Defense Express

В Ірані заявили, що нібито не віддають наказів своїм проксі

В Ірані заявляють про непричетність до удару безпілотника по американській базі в Йорданії, внаслідок якого загинуло троє та отримали поранення понад 40 американських військових. Іран відкидає звинувачення з боку США та вважає їх безпідставними.

Про це повідомило державне іранське інформаційне агентство IRNA із посиланням на заяву речника міністерства іноземних справ Ірану Насера Канаані. Він заявив, що Іран нібито не віддає наказів "групам опору", які існують на Близькому Сході.

"Ісламська Республіка Іран не має жодного відношення до рішень груп опору щодо того, як вони підтримують палестинський народ або захищають себе і народ своїх країн перед обличчям будь-якої агресії та окупації", – заявив він.

Канаані також назвав заяву президента США Джозефа Байдена, у якій в ударі звинувачується Іран, "грою у звинувачення". Він заявив, що це нібито "змова тих, хто намагається захистити власні інтереси та приховати свої проблеми, втягуючи США в новий конфлікт в регіоні та провокуючи їх на посилення кризи".

Тим часом США явно іншої думки про причетність Ірану до атаки на базу США. Зокрема, американський посадовець сказав арабському каналу Al Jazeera, що безпілотник, який атакував американців, був іранським.

"Безпілотник, який вразив нашу базу на північному сході Йорданії, був іранським виробництвом моделі Shahed", – зазначив він.

Нагадаємо, після атаки безпілотника по військовій базі США в Йорданії конгресмени від Республіканської партії закликали Білий дім завдати удару по ініціатору атаки – Ірану. США, заявили республіканці, повинні помститися за загибель трьох американських військових від рук поплічників режиму аятолл.