Треба готуватись: Латвія на тлі загрози з РФ прийняла гучне рішення

Читать на русском
Автор
Військова служба в Латвії Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:35
Військова служба в Латвії. Фото The Telegraph

Обов'язкова військова служба набула чинності в січні

Латвія відновила обов'язкову військову службу для чоловіків віком від 18 до 27 років. Рішення було прийнято для того, щоб стримати Російську Федерацію від вторгнення в Європу.

Про це заявив голова МЗС Латвії Крішьянс Каріньш, пише The Telegraph. Обов'язкова військова служба набула чинності вже на початку січня 2024 року.

Відтепер усі громадяни Латвії (чоловічої статі) від 18 до 27 років – мають відслужити рік. Зокрема і ті, які проживають за кордоном. У разі відмови чоловіків чекає штраф або ж в'язниця.

"Ми знову представили проєкт. Ми використовуємо це, щоб збільшити розмір нашого активного і готового резерву…

Ті, хто відмовляється служити, можуть бути оштрафовані або поміщені до в'язниці, хоча будуть застосовуватися деякі винятки, зокрема для людей із проблемами зі здоров'ям, батьків-одинаків і тих, хто має подвійне громадянство і вже служив за кордоном", – пише The Telegraph посилаючись на латвійського міністра закордонних справ.

У виданні зазначили, що країна прагне підвищити свою оборонну готовність шляхом розширення резервних сил і поповнення свого арсеналу зброї.

Також Крішьяніс Каріньш додав, що посилення оборони посилає Росії сигнал про те, що бази Латвії та її європейських союзників прикриті.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Латвії хочуть заборонити ввезення російського зерна.