Це вперше: Росія оголосила у розшук чинну голову європейської держави

Читать на русском
Автор
2759
Кремль
Кремль. Фото Відкриті джерела

У розшуку РФ понад 700 іноземців

МВС Росії оголосило у розшук прем’єр-міністра Естонії Каю Каллас. Вперше РФ порушила кримінальну справу проти чинної голови держави.

Про це повідомляють журналісти "Медіазони". Вони отримали доступ до повної бази розшуку російського МВС.

Оцінюючи її, виходить, що російські правоохоронні органи порушили кримінальні справи проти низки європейських чиновників.

Серед них — прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Журналісти наголосили на тому, що Росія вперше порушила справу проти чинної голови держави.

Кая Каллас у базі МВС РФ
Кая Каллас у базі МВС РФ

Також кремлівська влада розшукує естонського держсекретаря Таймара Петеркопа, міністра культури Литви Симонаса Кайріса та членів Сейму Латвії. Не оминула база розшуку МВС Росії і Польщу, адже до неї ввійшли двоє польських чиновників та директор Інституту національної пам'яті країни.

Видання пише, що ці справи пов'язані зі знесенням радянських пам'яток. За це ж Росія внесла у базу МВС і мерів та депутатів міських рад Луцька і Рівне.

Понад 700 іноземців журналісти виявили в базі розшуку. Найчисленніша група іноземців, яких розшукує МВС, — це громадяни України, зазначає видання. РФ розшукує трьох колишніх міністрів оборони України, трьох колишніх головкомів ВСУ (зокрема і Валерія Залужного), а також колишніх депутатів Верховної ради та українських чиновників.

За найманство російська влада розшукує 396 осіб із 36 країн. Серед них — 100 громадян Грузії (імовірно, йдеться про бійців "Грузинського легіону" ЗСУ), 93 громадян Великобританії та 62 білоруси (ймовірно, їх розшукують як бійців полку імені Кастуся Калиновського, який воює на боці України).

Раніше "Телеграф" писав, що за словами американського журналіста Такера Карлсона, президент РФ Володимир Путін готовий йти на компроміс та хоче завершити війну в Україні.