Відберуть "Лади", шуби і не тільки: у РФ хочуть конфіскувати майно у солдатів

Читать на русском
Автор
6493
Солдати армії РФ можуть залишитися ні з чим
Солдати армії РФ можуть залишитися ні з чим. Фото росЗМІ

Влада країни хоче узаконити нові причини, через які можна буде відбирати майно у росіян

У Росії вигадали нові правила для солдатів, які воюють в Україні. Якщо раніше їхнім сім’ям платили гроші, дарували шуби та авто, то зараз почнуть конфіскувати майно. Причому, що саме відбирати у солдата суд може вирішувати на свій розсуд.

Про це пише видання "Записка" з посиланням на власні джерела, знайомі з новим законопроєктом, який незабаром внесуть на розгляд Держдуми. Повідомляється, що конфіскувати майно будуть за невиконання наказу та дезертирство.

Щоб зробити покарання законним, буде внесено правки до Кримінального кодексу, які вже підтримав уряд. Зокрема, доповнять статтю 280.4 КК РФ, де перераховано "види діяльності, спрямованої проти безпеки Російської Федерації". Крім невиконання наказів та дезертирства до списку увійдуть незаконний перетин кордону, розголошення держтаємниці, держзрада та шпигунство.

Крім того, антидержавною діяльністю в РФ вважається співпраця з небажаними організаціями, допомога іншим країнам у переслідуванні чиновників або військових із РФ, а також конфіденційне співробітництво з іноземною державою чи міжнародною організацією тощо.

Коли суд виноситиме вирок за цими складами злочинів, то зможуть використовувати конфіскацію майна як додаткове покарання. Причому формулювання дозволяє судам вилучати будь-яке майно на власний розсуд, будь то нерухомість, гроші, коштовні речі чи інше майно.

Крім того, російські солдати планують позбавляти звань. Зараз це можливо лише у разі тяжких чи особливо тяжких злочинів. Але новий законопроєкт пропонує позбавляти звань чи нагород за "фейки про російську армію" або дискредитацію армії, публічні заклики до екстремістських дій, заклики до сепаратизму, заклики до антидержавної діяльності, заклики ввести санкції, допомогу іноземним державам у кримінальному переслідуванні російських чиновників або військових та реабілітацію нацизму.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Путін вимагає знайти за кордоном активи Російської Імперії та СРСР. На знайдене майно слід оформити право власності РФ.