У Росії масові протести ще в одному регіоні: вже почали відключати соцмережі (фото та відео)

Читать на русском
Автор
7836
У Якутії відбуваються масові протести
У Якутії відбуваються масові протести. Фото ASTRA/Telegram

Найбільша кількість скарг на роботу месенджерів надходить від користувачів з Хабаровського краю, Якутії та Новосибірської області

У Росії триває хвиля протестів, і після мітингів у Башкортостані вони тепер відбуваються у Якутії. Цього разу спричинило вбивство 26-річного хлопця, в якому звинувачують уродженця Таджикистану. У зв'язку з протестами у росіян почався збій у роботі таких соцмереж як Telegram, WhatsApp і Viber.

Своєю чергою місцева влада пояснила, що збої пов’язані "профілактичними роботами, узгодженими з Роскомнаглядом". Про це повідомляє Telegram-канал ASTRA, посилаючись на слова читачів з Амурської та Орловської областей.

Так, за даними сервісу "Сбой.рф", найбільша кількість скарг на роботу месенджерів надходить від користувачів з Хабаровського краю, Якутії та Новосибірської області. Також скарги були і з Москви та інших міст та регіонів РФ.

"На цей час усі лінії зв’язку та стільникові оператори працюють у штатному режимі. У роботі месенджерів був технічний збій, ведуться профілактичні роботи, погоджені з Роскомнаглядом", — сказав виданню " Улус.Медіа" заступник міністра цифрового розвитку Республіки Саха Андрій Суслов.

Зазначається, що у середу, 24 січня, на кількох площах у Якутії відбуваються протести. Громадяни обурили вбивство 26-річного місцевого жителя. У цій справі підозрюваним є 18-річний уродженець Таджикистану.

"До мітингувальників вийшли заступник міністра внутрішніх справ Володимир Арбузов та заступник начальника поліції з охорони громадського порядку Олег Лебідь. Протестувальники запитували силовиків: "Ми ж їх не чіпали. Чому вони так поводяться?". У відповідь Лебідь сказав: "Вбивця затриманий. Він такий самий громадянин Росії, як ви. <…> Чоловіки, чого зібралися?", — пише паблік.

Глава республіки Айсен Ніколаєв написав про затримання підозрюваного та звернувся до мешканців. Він упевнений, що злочинець не залишиться безкарним.

"Упевнений: і слідчі, і суд підійдуть до справи без поблажливості, винні відповідатимуть за злочин за всією суворістю Закону. Зло не залишиться безкарним! Триматиму хід розслідування на особистому контролі", — написав він.

Водночас голова таджицької громади Ході Оєв записав відеозвернення до жителів Якутії, попросивши не судити весь народ за однією людиною.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 17 січня в російському Башкортостані тисячі людей вийшли на протест на захист активіста, якого судить путінський режим. Незабаром туди прибула "Росгвардія", щоб жорстоко розігнати незадоволених мітингувальників.