Санкції "працюють": журналісти дізналися, як Росія не ховаючись, закуповує в Європі зброю.

Читать на русском
Автор
Beretta
Beretta

Лише з початку вторгнення до Росії потрапили тисячі одиниць зброї та сотні тисяч набоїв

Попри те, що ЄС ще у 2014 році заборонив постачання Росії зброї, проте гвинтівки, пістолети та набої продовжують тисячами потрапляти туди з Німеччини, Фінляндії та Італії. При цьому робиться це не "в тіні", а з повноцінною рекламною кампанією

Як з’ясували журналісти видань The Insider та IrpiMedia, це стало можливим завдяки співпраці холдингу Beretta з компаніями російського збройового бізнесмена Михайла Хубутії.

Хубутія володіє компанією "Русский орел", контрольний пакет якої належить Beretta. Журналісти кажуть, що саме через неї проходять основні постачання європейської зброї до Росії.

При цьому у постачанні також засвітився турецький посередник Rec Dış Ticaret Ltd Şti. Саме він закуповує зброю в італійців і перепродує її росіянам. Усього ж з початку російського вторгнення в Україну за цією схемою було поставлено понад 835 тисяч набоїв та майже 6 тисяч одиниць стрілецької зброї.

Варто зазначити, що йдеться не тільки про продукцію компанії Beretta, а й про продукцію інших західних компаній на кшталт карабінів Benelli, Beretta Benelli Iberica, Sako, Stoeger і Tikka, патронів Norma, RWS і Sako, а також іншого обладнання, наприклад, біноклів і прицілів Steiner.

Здебільшого йдеться про спортивну та мисливську зброю, проте є й моделі які зацікавили силовиків і навіть застосовувалися проти України на полі бою.

Beretta, своєю чергою, не приховує того, що продовжує роботу з росіянами. Журналісти встановили, що холдинг також співпрацює з російським концерном "Калашников" та постачає деталі для виробництва мисливських карабінів.

Ще одним постачальником зброї Росії є італійська компанія CD Europe SRL, яка за даними розслідувачів, продає продукцію ТОВ "Італружье" та ТОВ "Аташе". Цим шляхом до рук росіян потрапляють рушниці фірм Marocchi та Breda.

Як повідомлялося раніше, у США затримали 66-річного бізнесмена Іллю Кана, якого підозрюють у тому, що він допомагав Росії обходити санкції. Його компанії могли постачати мікросхеми та інші товари подвійного призначення компанії, пов’язаної з Міноборони РФ.