"За допомогою дронів, по болотах переповзали": Лукашенко заявив про затримання "українських диверсантів" (оновлено)

Читать на русском
Автор
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко. Фото president.gov.by

За словами диктатора, серед них є й білоруси

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що прикордонники його країни нібито двічі-тричі на тиждень затримують "українських диверсантів на кордоні". Більше того, там нібито було проведено контртерористичну операцію.

"Тільки сьогодні затримали кілька диверсантів на українському кордоні. За допомогою дронів, по болотах, деякі з українських громадян переповзали на наш кордон, перекидали вибухівку для здійснення диверсій, перш за все, на території Росії та Білорусі. Щойно закінчилася контртерористична операція, яку ви навіть не помітили і добре. Це не ваша справа, ви маєте спокійно працювати", — заявив він на зборах Білкоопспілки.

UPD Спікер Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко прокоментував заяви Лукашенка "Українській правді". За його словами, глава Білорусі продовжує підігравати Росії з метою у тому числі змістити акценти та виставити агресором Україну, але його заяви не мають реального підґрунтя.

"Лукашенко продовжує грати на боці терористичної Росії. Сьогоднішні його слова чергове підтвердження цьому. У нас вони звісно можуть викликати посмішку, але для своєї внутрішньої аудиторії йому потрібно робити такі заклики, щоб хоч і безпідставно, проте зазначати, що з України йде загроза. Лукашенківський абсурд не припиняється. Я до сих пір згадую про його "тонни зброї", яку вони "затримували з України", а ще більше добре пам’ятаю звідки відбулося вторгнення Росії", — зазначив він.

Лукашенко додав, що нібито затримано всіх диверсантів. Серед них, обурюється він, є білоруси.

"І це, практично, два-три рази на тиждень. Ми можемо заспокоїтися? Не можемо… переважна більшість білорусів зрозуміла, що могло бути, і чого не можна допустити", — зазначив диктатор.

Як повідомляв "Телеграф", раніше Лукашенко розкритикував білоруську молодь, яка хоче одягатися в дорогі західні бренди. На думку самопроголошеного президента, через це Білорусь може "дострибати до України".