"Американці розуміють": Нуланд розповіла, чи проголосує Конгрес США за допомогу Україні

Автор
Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд

У США розуміють наслідки зволікання

Заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд переконана, що Конгрес проголосує за виділення військової допомоги Україні, оскільки розуміє, що буде у випадку, якщо українці не зможуть "вижити та процвітати".

Як повідомляє Європейська правда, про це вона розповіла під час зустрічі з журналістами під час візиту до Києва у середу, 31 січня.

За її словами, американці розуміють та захоплюються тими неймовірними результатами, яких змогла досягти Україна під час російського вторгнення.

"І вони також розуміють, що трапиться, якщо ви не зможете продовжувати не лише захищати себе, а й процвітати. Я абсолютно впевнена, що розуміння цього вплине на результати голосування Конгресу на вимогу президента Байдена", — зазначила Нуланд.

Варто зазначити, що міністр фінансів США Джаннет Єллен під час розмови з високопоставленими представниками ЄС заявила, що має намір закликати Конгрес прискорити процес ухвалення документа про виділення допомоги Україні.

"В Україні наша фінансова підтримка нерозривно пов’язана з успіхом на полі бою. Вона допомагає підтримувати військові зусилля України. Простіше кажучи, ми не можемо дозволити, щоб у України закінчилися гроші раніше, ніж у неї закінчаться боєприпаси", — сказала вона.

За словами міністра, якщо Конгрес не діятиме, то це "принесе перемогу" російському диктатору і призведе до немислимих наслідків для колективної безпеки.

Раніше "Телеграф" розповідав, що затягування за допомогою для України шкодить США. Іноземні ЗМІ пояснили, які негативні наслідки можуть бути для американської влади.