Про Україну забули? У США проголосують за окремий пакет допомоги Ізраїлю

Читать на русском
Автор
889
Майк Джонсон
Майк Джонсон

Йдеться про фінансування систем ПРО, посилення захисту посольств США та їх військових операцій на Близькому Сході

Наступного тижня Палата представників Конгресу США розгляне документ про надання допомоги Ізраїлю окремо від великого пакета, який продовжує залишатися у "підвішеному" стані через нездатність партій домовитися щодо захисту власного кордону.

Як пише "Радіо свобода", таку заяву зробив спікер нижньої палати парламенту США Майк Джонсон. За його словами, це необхідно для того, щоб Ізраїль якнайшвидше отримав підтримку у його боротьбі проти ХАМАСу.

"Зараз у США немає часу розглядати пакет, який об’єднує допомогу Україні та Ізраїлю. Цю пропозицію незабаром оприлюднить Сенат після тривалих переговорів", – сказав Джонсон.

За його словами, цей документ передбачає кошти на системи протиракетної оборони, фінансування військових операцій США на Близькому Сході та посилення захисту їхніх посольств у регіоні.

При цьому Джонсон натякнув на те, що швидкого ухвалення документа може і не бути, оскільки Сенат вів переговори з цього приводу у закритому режимі та без участі Палати представників.

Як повідомлялося раніше, Сенат США вже наступного тижня має провести голосування щодо законопроєкту з національної безпеки, який охоплює допомогу Україні та посилення кордонів США у вигляді двопартійної угоди про прикордонні та імміграційні обмеження. Очікується, що текст законопроєкту буде показано найближчими днями.