Боррель повідомив хороші новини для України: йдеться про військову допомогу від ЄС

Читать на русском
Автор
1667
Жозеп Боррель
Жозеп Боррель. Фото Скріншот відео

Європа має намір підтримувати Київ не лише на словах

Євросоюз може створити фонд військової допомоги для України у рамках Європейського фонду миру вже найближчими днями. Це стане підтвердженням твердої позиції підтримки нашої країни у боротьбі за незалежність.

Про це стало відомо після неформальної зустрічі глав Міністерств закордонних справ країн-членів ЕС, після якої відбулась пресконференція. На ній виступив Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє "Укрінформ".

Запад чекає на удари рф глибоко за лінією фронту

"Сьогодні відбулася змістовна дискусія щодо військової допомоги для України, щодо нашої єдності, а також щодо мирного майбутнього для України та її народу. Ми обговорили ситуацію на полі бою, ситуацію з військовими поставками, створення фонду допомоги для України, який, сподіваюся, буде погоджений протягом наступних днів у межах Європейського фонду миру", ― сказав Боррель.

Він заявив, що позиція ЄС стосовно підтримки України залишається незмінною. Партнери розуміють, що Києву необхідно отримувати більше допомоги та що вона потрібна вже зараз. Боррель запевнив, що перемога України є важливою для всієї Європи.

"Перемога України є критично важливою не лише для України, а й для миру й стабільності в Європі", ― сказав Верховний представник ЄС.

Зазначимо, що саме створення фонду військової допомоги було головною темою неформальної Ради міністрів. Йдеться про виділення 20 млрд євро протягом наступних чотирьох років. Ці кошти планують використовувати виключно на військове озброєння для України та посилення виробничого потенціалу Європи.

Раніше "Телеграф" писав, що Жозеп Боррель зробив заяву стосовно конфіскації російських заморожений активів. Ці гроші дуже потрібні Україні для відновлення.

Також раніше "Телеграф" повідомляв про коментар Борреля стосовно заяви Дональда Трампа про завершення війни в Україні за один день. Він скептично віднісся до висловлювань лідера Республіканської партії США.