Дебати Гарріс і Трампа: що зараз допоможе Україні переламати хід війни

Читать на русском
Автор
1192
Камала Гарріс та Дональд Трамп Новина оновлена 11 вересня 2024, 19:21
Камала Гарріс та Дональд Трамп. Фото Колаж Телеграфу

Ці дебати швидше були про внутрішню політику з елементами згадування України

Доповненням дебатів між Дональдом Трампом та Камалою Гарріс став сьогоднішній приїзд до Києва Блінкена і прем’єр-міністра Британії. Вони можуть дати дозвіл на удари по території Росії вглиб на кілька сотень кілометрів, а це, своєю чергою, могло б суттєво змінити хід війни.

Про це "Телеграфу" розповів український політолог, автор книг "Як працює путінська пропаганда" та "Як зробити Україну успішною" Микола Давидюк. За його словами, це також дало б змогу знизити загрозу ударів по українських містах.

"Це буде "вишенькою на торті" дебатів. І це допоможе Україні отримати можливість, хоча б спробувати переламати хід війни, а друге – відсунути удари по Україні набагато далі", — каже Давидюк.

Риторика Трампа та його обіцянки завершити війну

Політолог вважає, що риторика Трампа стара й нічого нового він не сказав. Наразі позиція Камали виглядає більш проукраїнською, а Трампа більш рівновіддалено стриманою. Хоча, як додає співрозмовник, з погляду часових дедлайнів більш радикальною.

"Камала намагається бути чимось середнім між Хіларі Клінтон та Обамою, але десь жартує, десь атакує. І компанію вибудовує, що вона "антитрамп". Голосуйте за неї, щоб не прийшов Трамп. Оце те, що ми точно бачимо. По словах, риториці, я не думаю, що було сказано, що є таке ультранове і ультрацікаве, щоб ми випали в осадок і такі – ого, цього не було сказано", — підкреслив Давидюк.

Він звертає увагу, що у цих дебатах не було ні компроматів, ні планів, ні стратегій. Ці дебати швидше були про внутрішню політику з елементами згадування України.

Чи вплине на молодих виборців підтримка Гарріс з боку Тейлор Свіфт

Микола Давидюк зауважив, що "боротьба" за Тейлор Свіфт тримає вже майже два роки. І Байден хотів її отримати.

"Це найкраще що відбулося і звісно ж вплине на вибори. У неї 228 мільйонів читачів. Думаю, що зараз штаб Трампа теж збере популярних прореспубліканських персон і Чаком Норрісом точно не обмежиться. Зберуть таких потужних, голлівудського рівня, інфлюенсерів", — каже політолог.

За його словами, Тейлор Свіфт, Кім Кардаш'ян, спортсмени, співаки — це є ті, хто найбільше впливає на виборчу кампанію.

"Велика кількість особливо республіканських виборців обожнюють Свіфт, вони її підтримують. І вона зараз показує, що вона один з найсильніших інфлюенсерів", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Камала Гарріс під час дебатів сказала Дональду Трампу, що Путін "з’їв би його на обід".