"Укрпошта" випустить нову марку: як вона виглядає та кому присвячена (фото)

Читать на русском
Автор
"Укрпошта" анонсувала випуск нової марки
"Укрпошта" анонсувала випуск нової марки. Фото 5.ua

"Укрпошта" першою приходить на звільнені території після ЗСУ

З нагоди 30-річчя від дня створення "Укрпошти" в компанії оголосили про випуск нової марки. Цього разу її вирішили присвятити поштовикам.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав генеральний директор підприємства Ігор Смілянський. Він зазначив, що в умовах війни святкування в стилі "веселий тусняк" було б недоречним, однак залишити працівників підприємства без подарунка теж не можна.

"Другого лютого ми випустимо нову марку в серії "Героїчні професії війни" присвячену поштовикам — "Укрпошта завжди поруч з вами". Враховуючи те, що Укрпошта перша приходить на звільнені території після ЗСУ, то у новому блоці буде дві марки "Укрпошта доставляє" та "ЗСУ перемагають", бо перше без другого неможливе", — пише у своєму дописі Смілянський.

Нова марка "Укрпошти" увічнює героїзм поштарів
Марка присвячена всім поштовикам України

На новій марці зображено автівку Укрпошти з водієм за кермом, однак за словами директора підприємства, марка не зображує якусь конкретну особу, а радше є збірним образом українських поштовиків, адже "в нас їх, героїв Укрпошти, тисячі".

"Ця марка про кожного з них. І про тих, хто під кулями доставляє пенсії та допомогу у прифронтових регіонах, і про тих, хто вранці, навіть після безсонних ночей та тривоги, прямує до відділення, автівки чи сортувального центру", — пише Смілянський.

Передзамовити нову марку можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше "Укрпошта" випустила лімітовану серію марок із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.