Через майже два роки великої війни: жінкам у ЗСУ вперше видали жіночу форму (фото)

Читать на русском
Автор
Щасливі отримати комфортну жіночу форму
Щасливі отримати комфортну жіночу форму. Фото Military Media Center

Були враховані усі побажання та зауваження від військовослужбовиць

Жінкам-військовим в ЗСУ вперше видали комплекти літньої польової форми, що була виготовлена з врахуванням жіночих антропометричних параметрів. У новенькій формі були враховані усі побажання та зауваження від військовослужбовиць, які брали участь у її тестуванні.

Про це повідомили Military Media Center у своєму Telegram. Нову форму розробили з врахуванням всіх елементів, що дозволять жінкам почувати себе комфортно і під час виконання завдань в польових умовах, і у пунктах постійної дислокації.

"Нова жіноча форма, на мій погляд, зручна, комфортна. Гарно сідає, в принципі. Розмір на дівчат. Я думаю, що вона набагато комфортніша, ніж та, що на чоловіків", — каже сержантка Валентина Бугаєва, що вже отримала новенький комплект.

У новій формі враховані усі зауваження військовослужбовиць
Сержантка ЗСУ у новенькій формі

В повідомленні зазначають, що наразі виготовляють жіночі костюми у розмірах від 40 до 64, на зріст від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах: II та III. Форму розробляли відповідний підрозділ ЗСУ, громадські організації та українські виробники. Вона вже пройшла військово-дослідні випробування в одній з військових частин.

"Над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Сьогодні маємо результат, і це дуже важливо. Адже в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок. З них – близько п'яти тисяч перебувають на передовій. Їхня кількість лише зростатиме. Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних Сил на добровільній основі. Наше завдання – створити гідні умови для їхньої служби", — зауважила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова, що була присутня під час видачі форми.

Камуфляжний одяг відшивають відповідно до чинних стандартів
Нова форма гарна та комфортна

Станом на зараз вже сформовано та надано до ДП МОУ "Агенція оборонних закупівель" заявку на закупівлю у 2024-му році 65-ти тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни, — зазначають у Military Media Center.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про новеньку форму збірної України з біатлону.