Вогонь від серця: англійський священник дарує світло українцям

Читать на русском
Автор
З 2022-го священнослужитель зібрав тисячі свічок
З 2022-го священнослужитель зібрав тисячі свічок. Фото Колаж "Телеграф"

Остання партія зібраних свічок прибуде в Україну до Дня святого Валентина

Священнослужитель церкви Святої Марії у Кембриджширі збирає використані парафіянами свічки, щоб перетопити їх на нові та відправити в Україну. Починаючи з 2022-го він зібрав та відправив на перетоплення тисячі свічок, за що парафіяни прозвали його "Преподобний Свічник".

Про це повідомляє BBC. 29-річний священник Вілл Тапман переконаний, що таким чином він "допомагає нести світло українцям".

"Я дізнався про кампанію від знайомих у Бедфордширі. Вони збирають використані свічки та відвозять їх до благодійної організації. Там їх перетоплюють, щоб виготовити нові, а тоді надсилають в Україну", — каже священник.

Священник церкви Св.Марії у Кембриджширі збирає свічки для українців
Англійський священник збирає свічки для українців

За його словами церкви використовують багато свічок під час богослужінь, потім їх просто викидають. Побачивши велику кількість таких свічок, священника "осяяло" і він вирішив долучитися до кампанії, а потім звернувся й до інших церков і духовенства, і вони всі підтримали його ініціативу.

"Потреба у свічках в Україні є величезною, оскільки велику кількість об'єктів енергетичної інфраструктури було пошкоджено з початку повномасштабного вторгнення Росії. Я зібрав тисячі використаних свічок із сільських церков у Кембриджширі та Бедфордширі. Я збираю їх щотижня, а коли маю повну машину — відвожу свічки до благодійників", — розповідає Тапман.

Англійський священник відвозить зібрані свічки до благодійників
Свічки збирають одразу з кількох церков Кембріджширу

Свічки доставляють в Україну через мережу благодійних організацій. Представник однієї з них, Дадлі Сміт, зауважує — остання партія свічок, що була зібрана священнослужителем, зігріватиме своїм світлом мешканців України вже до Дня святого Валентина.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як голлівудські зірки збирають кошти на допомогу українцям по всьому світові.