Не проґавте: коли передавати показання лічильника електрики

Читать на русском
Автор
Відповідальність за коректну передачу показань покладається на споживача
Відповідальність за коректну передачу показань покладається на споживача. Фото slovoidilo.ua

На передачу даних є лише 5 діб, щоб все вірно було зараховане

Вчасна та коректна передача показань лічильників потрібна для того, аби коректно нараховувались суми в квитанціях. Показання лічильника світла потрібно передавати в певний час, щоб вони зараховувались на 1 число місяця.

Покази лічильника потрібно передавати за 2 дні до кінця місяця та протягом 3 днів наступного, нагадує ДТЕК. Якщо передати в інші дні — зарахують показання на дату передачі. В разі, якщо показання передані не були — нараховуватимуть за середньодобовим обсягом споживання.

У "Харківобленерго" наголошують — якщо ви не живете вдома та не користуєтесь електроенергією, показання потрібно передавати. Навіть якщо вони щомісяця будуть однакові. Також зазначають, що потрібно платити за реальними показаннями лічильника, а в разі потреби — в наступному місяці передати дані вчасно. Тоді система зробить перерахунок, а у квитанції внесуть корективи.

Також може статися, що в попередні показання лічильника закралась помилка. В такому випадку для коригування показань може знадобитися актуальне фото лічильника.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зрозуміти, які цифри з індукційного та двозонного електронного лічильника потрібно передавати. Це варто знати, аби не нарахували зайвого.