Україні не вдасться повернути Крим? У МЗС Польщі поспішили виправдатися після заяв президента

Читать на русском
Автор
Радослав Сікорський
Радослав Сікорський. Фото gov.pl

Польський міністр запевнив у підтримці України

Після того, як президент Польщі Анджей Дуда поставив під сумнів деокупацію Криму, глава польського МЗС поспішив відреагувати. Він наголосив, що Польща завжди визнавала кордони України.

Про це Радослав Сікорський написав у своєму Twitter (X). Польським міністр перерахував документи, якими регламентується територія України.

"Польща визнає незалежність України в її міжнародно встановлених кордонів, неодноразово підтверджених Російською Федерацією: починаючи з Договору від 19 листопада 1990 року через Будапештський меморандум від 5 грудня 1994 року та Договір про кордон від 28 січня 2003 року", — написав глава МЗС Польщі.

Нагадаємо, що Анджей Дуда заявив, що не впевнений, що Україні вдасться звільнити Кримський півострів від росіян. Водночас він наголосив, що Донецьк і Луганськ абсолютно точно повернуться під контроль Києва.

Посол України у Польщі Василь Зварич негайно відреагував та заявив, що Крим завжди був і буде українським. У МЗС України наразі ніяк не прокоментували слова польського президента.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи вдасться Україні повернути Крим 2024 року. Військовий експерт оцінив ситуацію на фронті та дав свій прогноз.