Туск емоційно розкритикував Сенат США за провал допомоги Україні: згадав Рейгана у могилі

Читать на русском
Автор
702
Дональд Туск
Дональд Туск. Фото фото з відкритих джерел

Тим часом Сенат США запланував повторне голосування щодо допомоги Україні

Польський прем’єр-міністр Дональд Туск розкритикував США за провал голосування щодо надання допомоги Україні. Він вважає, що республіканці зраджують демократичні свободи.

Чиновник навіть згадав Рональда Рейгана. Пост із цього приводу з’явився на сторінці політика у соціальній мережі Х (колишній Твіттері – ред.).

"Шановні сенатори-республіканці Америки. Рональд Рейган, який допоміг мільйонам із нас відвоювати свободу і незалежність, напевно, сьогодні перекинувся в могилі. Ганьба вам", - написав він вранці у соцмережі Х.

Нагадаємо, що напередодні в Сенаті США не підтримали Великий пакет фінансування міжнародної допомоги та міграційної реформи. Згодом сенатори вирішили переглянути законопроект про допомогу Україні, але вже без питання про захист кордону.

В ISW вважають, що США не буде постійно озброювати Україну. За словами аналітиків, запити Києва щодо міжнародної безпеки у довгостроковій перспективі знизяться. Бо країна нарощує власний оборонний потенціал.

Раніше "Телеграф" розповів, що американський лідер Джо Байден зробив заяву про військову допомогу Україні. Він також незадоволений тим, що у Сенаті провалили голосування.