Чи зможе Трамп закінчити війну в Україні: Дуда зробив несподіваний прогноз

Читать на русском
Автор
4084
Дональд Трамп та Анджей Дуда
Дональд Трамп та Анджей Дуда

Польський президент згадав про досвід роботи з експрезидентом США

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Україні не варто боятися можливого приходу до влади в США Дональда Трампа, оскільки той зазвичай "серйозний зі своїми обіцянками".

Як передає портал Wirtualna Polska, про це він розповів під час візиту до Руанди у середу, 7 лютого. Коли журналісти попросили його прокоментувати заяву Трампа про те, що він може "закінчити війну за 24 години", Дуда відзначив експрезидента у позитивному ключі.

"Ґрунтуючись на своєму особистому досвіді президента, який колись працював із президентом Трампом, можу сказати: все, що він мені обіцяв, виконано. Якщо я отримував якусь обіцянку від Трампа, якщо він мені щось обіцяв, це виконувалося", – сказав президент Польщі.

За його словами, колишній президент США був "дуже серйозним" з усіма своїми обіцянками.

Як повідомлялося раніше, американський політик неодноразово висловлювався на тему війни України та РФ і заявляв, що міг би вирішити це питання "дуже швидко". Після цього президент України Володимир Зеленський запропонував йому відвідати Київ, щоб обговорити деталі його плану.

Варто зазначити, що раніше такий прогноз давав і колишній прем’єр Великої Британії Борис Джонсон, який нагадав, що саме Трамп першим почав постачати зброю Україні, на відміну від його попередника Барака Обами та лідерів країн Європи, які не зробили нічого після початку російської агресії.