Є два типи лічильників: як правильно знімати показники за спожитий газ

Читать на русском
Автор
Споживачам варто запам'ятати кілька правил
Споживачам варто запам'ятати кілька правил. Фото Ілюстративне фото

Не всі цифри на лічильниках є показниками спожитого газу

Щоб правильно передати показники газового лічильника, потрібно їх правильно записати. Є два типи газових лічильників, і знімати показники з кожного з них слід особливим чином.

На порталі ТСН розповіли, як зняти показники з газового лічильника, щоб не було помилок. Спочатку споживачам радять визначити, який газовий лічильник встановлений: механічний або електронний.

Механічний лічильник

Щоб зняти показники з механічного лічильника газу, потрібно записати цифри, вказані на барабані. У цього виду лічильників цифри на барабані розділені на дві частини комою. Записувати потрібно лише числа до коми зліва направо.

Числа після крапки або коми, а також нулі, які стоять перед числом, не потрібно записувати. У випадку, якщо кома або точка відсутні, записувати потрібно все число від першої до останньої цифри.

Електронний лічильник

Як і на механічному лічильнику, на електронному приладі число на барабані теж розділене комою або крапкою на дві частини. Щоб правильно зняти та передати показання, потрібно записувати лише цифри ліворуч від знака розділу.

Якщо перед числом стоять нулі, їх записувати не потрібно.

До якого числа потрібно передавати показники лічильника за газ

Знімати та передавати показники потрібно в період з 1 по 5 число кожного місяця. Але, щоб уникнути помилок, краще уточнювати дату окремо кожного постачальника.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як киянам передати показники лічильника на воду. Зробити це мають навіть ті, хто має бойлер.