З довгим волоссям та незвичайним псевдонімом: як виглядав Сергій Притула на початку кар’єри на телебаченні

Читать на русском
Автор
2842
Сергій Притула колись носив довге волосся та мав псевдонім Новина оновлена 15 жовтня 2024, 10:22
Сергій Притула колись носив довге волосся та мав псевдонім. Фото Телеграф, Getty Images

На той час телеведучий та волонтер носив цікаву стрижку

Сергій Притула – відомий український телеведучий, комік та волонтер. Під час повномасштабної війни шоумен припинив свою роботу на "Новому каналі" як ведучий розважальних шоу та зосередився на роботі свого благодійного фонду, який є одним із найбільших в Україні.

"Телеграф" вирішив згадати, як виглядав Сергій Притула на початку своєї творчої діяльності, задовго до створення фонду та війни в Україні.

Сергій Притула
Сергій Притула. Фото: Getty Images

Сергій Притула в молодості — що про нього відомо

Сергій Притула народився у місті Збараж на Тернопільщині 22 червня 1981 року, зараз йому 43 роки. Майбутній шоумен закінчив школу із золотою медаллю, а потім вступив до Тернопільської академії народного господарства. Вже за часів студентства Сергій почав займатися художньою самодіяльністю, грав у КВК.

Сергій Притула
Сергій Притула

На початку 2000-х він поїхав на навчання до Лондона, проте покинув його, не отримавши диплом і деякий час працював у місті — то будівельником, то офіціантом.

Притула

А потім повернувся до України та почав будувати медійну кар’єру. Спочатку у 2004 році Притула пройшов кастинг на ведучому шоу "Було ваше — стало наше" на телеканалі Інтер. Потім 2005 року остаточно переїхав до Києва і почав працювати на радіо "Music Радіо".

У 2006 році Сергій Притула став резидентом Comedy Club UA. На той час він носив довге густе волосся до плечей і виступав під псевдонімом "Тернопільський Сірий". Його стендап-монологи часів Comedy Club UA багато хто з українців пам’ятає й досі, а мережі гуляють нарізки цих відео.

Сергій Притула, камеді клаб

Кар’єра на телебаченні та популярність Притули

Найбільшу славу та популярність Сергій Притула отримав після виходу на екрани шоу "Підйом" на "Новому каналі". 2008 року троє веселих та харизматичних ведучих — Сергій Притула, Олександр Педан та Ольга Фреймут просто розірвали український медіапростір у шоу "Підйом". У тому ж 2008 році з’явилися комедійне шоу "Файна Юкрайна", яке також додало Притулі впізнаваності та слави.

Сергій Притула, Підйом

Пізніше Притула став чи не головним обличчям "Нового каналу", він вів багато інших шоу, зокрема розважальних — "Україна сльозам не вірить", "Хто зверху?", "Пристрасті за Ревізором", "СуперІнтуїція" тощо.

У 2016 році з’явилися "Вар’яти" — гумористичний колектив, який зібрав Сергій Притула та виступав виключно українською мовою. Вони гастролювали з живими концертами українськими містами, а також виходила телеверсія їхніх концертів на Новому каналі.

Притула

З початку повномасштабної війни в Україні Сергій Притула поставив на паузу телевізійну кар’єру та заявив, що більше не повернеться до ведення розважальних шоу. Він зосередився на волонтерстві, а перед війною також намагався пробитися в політику, але поки що безуспішно.

Раніше "Телеграф" розповідав, де служить екс-нардеп та обличчя Майдану Олег Тягнибок і що про нього відомо. Пішов на війну разом із сином.