Знімався із Зеленським у кіно та назвав Росію "фашистською державою": де зараз актор Єпіфанцев і що говорить про війну

Читать на русском
Автор
1042
Володимир Єпіфанцев — де зараз російський актор і що говорить про війну Новина оновлена 23 жовтня 2024, 16:46
Володимир Єпіфанцев — де зараз російський актор і що говорить про війну. Фото Колаж "Телеграфа"

Актор негативно висловився у бік Росії через законопроект Держдуми

Багато російських акторів свого часу знімалися в різних телепроєктах разом із Володимиром Зеленським. У серіалі "Слуга народу" колегою президента України був Віктор Сарайкін, а в комедійному фільмі "8 найкращих побачень" — Володимир Єпіфанцев.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз російський актор і чим займається. Ми дізналися, чи Володимир Єпіфанцев про війну в Україні.

Як актор Володимир Єпіфанцев став відомим?

Російський актор народився в 1971 році в Москві й пішов стопами батька, який також був актором. Володимир закінчив Театральний інститут імені Щукіна та ГІТІС. А 1998 року створив свій театральний проєкт "Прок-театр", у якому ставив спектаклі. Але пробився він на екран завдяки участі у рекламі прального порошку.

У 1999 році Єпіфанцев знявся у фільмі "Зелений слоник", у якому зіграв офіцера. Ця роль принесла йому популярність, хоча критиками фільм оцінений неоднозначно.

Володимир Єпіфанцев
Володимир Єпіфанцев прославився завдяки російським фільмам

Але зовнішність Єпіфанцева припала до смаку режисерам детективів та кримінальних стрічок, тому його почали запрошувати до різних проєктів. Володимира можна побачити у фільмах "Антикиллер", "Шпигун", "Незламний", "Generation П".

Володимир Єпіфанцев
Володимир Єпіфанцев

У 2016 році він знявся разом із Володимиром Зеленським у комедійному фільмі "8 найкращих побачень", де зіграв бравого пожежника Іллю. У цій кінострічці у головній ролі також зіграла Віра Брежнєва.

Володимир Єпіфанцев
Володимир Єпіфанцев разом із Володимиром Зеленським

Чому Володимир Єпіфанцев розлютився на Росію

Минулого року російський актор негативно висловився у бік держави та образився на владу, бо Держдума ухвалила законопроєкт, який забороняє зберігання, придбання, пересилання та продаж грибів, які містять псилоцибін та псилоцин. А Володимир був адептом отруйних грибів, зокрема, мухоморів, за допомогою яких нібито намагався розгадати таємницю буття.

Єпіфанцев розлютився на ухвалення законопроєкту і заявив, що в Росії все найкраще не можна, зате можна вбивати людей по команді. Актор зазначив, що росіяни живуть у фашистській військовій державі.

Володимир Єпіфанцев
Володимир Єпіфанцев розлютився на Росію

Після цього актор розмітив у соціальній мережі відеоролик, у якому заявив, що не є патріотом і не відносить себе до росіянина, він просто живе, не десь живе, не в Росії, а просто живе. Пізніше ролик Єпіфанцев видалив. Але через такі висловлювання на нього написали заяву в поліцію і вимагали перевірити на факт образи державного устрою та росіян.

Де зараз Володимир Єпіфанцев і що говорить про війну в Україні

Актор продовжує жити в Російській Федерації, займатися акторством, а також веде свій YouTube-канал, розмірковуючи на філософські та психологічні теми. У 2024 році за його участю вийшло кілька російських кінокартин.

Володимир Єпіфанцев знаходиться у базі "Миротворець" за те, що знімався в анексованому Криму. Публічних заяв щодо повномасштабної війни він не робив, зайнявши мовчазну позицію. Хоча позитивно висловлювався про Володимира Зеленського, коли той ще був актором. Єпіфанцев говорив, що "проти війни", але не засуджує Росію, через те, що вона її розв’язала і досить ухильно міркує на цю тему.

"Телеграф" писав раніше, що говорить про війну актриса Людмила Артем’єва і як змінилася. Вона пішла зі "Сватів" і втратила дитину.