Скоїв ДТП у центрі Києва: де зараз і як виглядає актор Остап Ступка

Читать на русском
Автор
Остап Ступка Новина оновлена 28 жовтня 2024, 21:58
Остап Ступка. Фото Колаж "Телеграфу"

Минулого року чоловік скоїв ДТП у столиці

Остап Ступка — відомий український актор, син Богдана Ступки. Він пішов стопами батька й також присвятив себе акторській сфері. Син Остапа — Дмитро Ступка теж займався цією професією, але під час війни виїхав до США, де й зараз проживає.

У 2023 році Остап Ступка скоїв важке ДТП, унаслідок чого серйозно постраждав чоловік. Чим закінчилась ця історія, чим актор займається зараз і якою є його кар'єра — знає "Телеграф".

Що відомо про Остапа Ступка

Чоловік народився у Львові в 1967 році. Після закінчення школи перебрався до Києва, де здобував освіту актора в інституті театрального мистецтва імені Карпенка-Карого. З 1988 році починає працювати в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

Певний час Ступка був ведучим шоу-програми "Перший мільйон". За неї здобув премію "Телетріумф" у номінації "Ведучий розважальної програми". Також брав участь у таких телепроєктах, як "Танці з зірками" та "Останній герой".

Фото з мережі

Активно грав у кіно, найчастіше — в амплуа історичних постатей в таких стрічках, як "Тарас Бульба", "Богдан-Зиновій Хмельницький", "Гіркі жнива", "Крути 1918", "Козаки. Абсолютно брехлива історія".

А от за роль командира загону УПА у російському фільмі "Ми з майбутнього 2" отримав критику. Мінкультури не радило показувати стрічку в Україні через "провокаційний зміст і розпалювання міжнаціональної ворожнечі".

Фото: "Кінобаза"

Остап також займався дубляжем і озвучуванням. Голос Ступки можна було почути у таких кінороботах, як "Мулен Руж", "Одного разу в Римі", "Робін Гуд", "Поліцейська академія", "Район Мелроуз".

У 2012 році Остап пробував себе у політиці. Зокрема, увійшов у партію "Україна — Вперед!" проросійської політикині Наталії Королевської. Утім, тоді ця партія не пройшла у Верховну Раду, а Ступка не забажав коментувати спробу потрапити до парламенту.

Де зараз Остап Ступка

У квітні 2023 року Остап Ступка в'їхав у припарковане авто, де перебував 38-річний чоловік. Він отримав травми та був госпіталізований. З'ясувалось, що Ступка був за кермом у нетверезому стані.

Фото: t.me/kyiv_pro_office

Проти актора відкрили кримінальну справу за порушення правил дорожнього руху. У прокуратурі клопотали про 3 роки позбавлення волі та заборону керувати авто упродовж 5 років.

У суді Ступку визнали винним у вчиненні ДТП у нетверезому стані. Йому обрали покарання — позбавлення волі на 3 роки та позбавлення права керувати авто протягом 8 років. Також він повинен був виплатити 10 тисяч гривень, які витратили на експертизу. Хоча сам актор не погоджувався з рішенням суду.

"Це досить несправедливе рішення, тому що є багато пом'якшуючих обставин. Ми мали вийти на штраф у своєму клопотанні, що могло бути доречніше і корисніше та справедливіше для держави. Бо сума штрафу не маленька. Мінімально – це 170 тис грн. Доля арештованого майна мала вирішитися… Все це дуже дивно насправді", — висловився артист.

Фото: "Суспільне"

Так, обмеження волі передбачало, що актор повинен приходити у спеціальні заклади, щоб виконувати суспільно-корисні роботи. В інтерв'ю після інциденту Ступка назвав це ДТП "злим фатумом", а також сказав, що йому дуже соромно. Водночас артист додав, що таке могло трапитися з кожним.

Згодом син Остапа — Дмитро Ступка зазначав, що батько оплатив лікування постраждалому, а також компенсацію за пошкоджене авто.

Зі сторінки актора у фейсбуці помітно, що він продовжує брати участь у різних мистецьких заходах: фестивалях, концертах, презентаціях книг. Зокрема, й відвідав популярний Одеський міжнародний кінофестиваль.

Фото з фейсбуку Остапа Ступки
Фото з фейсбуку Остапа Ступки
Фото з фейсбуку Остапа Ступки

Також Остап Ступка продовжує працювати актором у театрі імені Івана Франка та періодично анонсує вистави за своєї участі.

Фото з фейсбуку Остапа Ступки

Крім цього, актор перебуває у стосунках театрознавицею Маргаритою Ткач. Дівчина молодша за артиста на 35 років.

Фото з фейсбуку Остапа Ступки

Раніше "Телеграф" писав, що відомо про прессекретаря президента України Володимира Зеленського Сергія Никифорова. Чоловік зараз не часто ділиться особистим в соцмережах.