Вперше в історії: українець виграв медаль у скелетоні на Юнацькій Олімпіаді

Читать на русском
Автор
Ярослав Лавренюк
Ярослав Лавренюк. Фото facebook.com/olympicua

Юний спортсмен приніс Україні "срібло"

У вівторок, 23 січня, флагоносець збірної України скелетоніст Ярослав Лавренюк завоював срібну медаль ІV зимових Юнацьких Олімпійських ігор у Канвондо (Південна Корея). Напередодні "бронзу" на Юнацьких Іграх виграла українська біатлоністка Поліна Пуцко.

Про успіх Лавренюка повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету (НОК) України у Facebook. Ця медаль стала першою в олімпійській історії України у цьому виді спорту.

16-річний спортсмен із Житомирщини проїхав трасу за 1.45,67 та віддав "золото" Емілсу Індріксонсу з Латвії, програвши тому трохи більше секунди. Третє місце посів кореєць Шин Йон Су (1:46,05).

Додамо, що вперше в історії України наші спортсмени вибороли дві особисті нагороди зимових Юнацьких ігор, причому зробили це в один день.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дозволив росіянам виступити на Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі, але з деякими обмеженнями. Напередодні стало відомо, що організація проведе додаткову перевірку російських спортсменів, які кваліфікуються на Олімпійські ігри у Парижі.