У футболі з’являться сині картки? Кому і за що їх пред’являтимуть

Читать на русском
Автор
У футболі запроваджено новий вид покарання
У футболі запроваджено новий вид покарання. Фото The Telegraph

Гравців видалятимуть з поля на 10 хвилин, а тестувати правило почнуть на матчах Кубка Англії

Міжнародна рада футболу (IFAB) ухвалила рішення про запуск у футболі синіх карток. Її даватимуть за умисний зрив атаки суперника та суперечки гравців з арбітром.

Гравця, який отримав синю картку, видалятимуть із поля на 10 хвилин, повідомляє The Telegraph.

У тому випадку, якщо футболіст по ходу матчу отримає дві сині картки або синю та жовту – він заслуговує на червону. Раніше передбачалося, що кольором картки буде помаранчевий, але синій колір вибрали для того, щоб нова картка чітко відрізнялася від жовтої та червоної.

Це нововведення вже протестували в Англії на аматорському та юнацькому рівнях. А влітку випробування можуть розпочатися у дорослих жіночих та чоловічих турнірах, зокрема, у Кубку Англії.

Жовті та червоні картки з’явилися у футболі на чемпіонаті світу 1970 року. Після цього правила, в області карток, не змінювалися вже протягом 74 років.

Найбільш примітним з останніх змін у правилах футболу було запровадження системи VAR, де судді, зокрема, можуть подивитися на відеоповторі правильність забитого гола та оцінити ступінь грубості порушення, якщо є сумніви, що гравець може отримати червону картку.

Раніше повідомлялося, що у футболі можуть змінити правило офсайду.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу