У Росії образили олімпійський прапор та відмовилися відправляти гімнасток до Парижа

Читать на русском
Автор
Володимир Путін та Ірина Вінер
Володимир Путін та Ірина Вінер. Фото ТАСС

Президент Всеросійської федерації художньої гімнастики обізвала олімпійський прапор "білою ганчіркою".

Голова Всеросійської федерації художньої гімнастики та головний тренер збірної Росії Ірина Вінер підтвердила, що команда не братиме участі на Олімпіаді у Парижі. Причиною такого рішення стали умови допуску, які в Росії вважають дискримінаційними.

Чиновниця, яка нерідко позує поруч із Путіним, заборонила своїм підопічним давати інтерв’ю та зазначила, що вони не виступатимуть на Олімпійських іграх. Адже хочуть прославляти Росію, а не "білу ганчірку", наводить слова Вінер пропагандистський канал "Матч ТВ".

"Наша збірна з художньої гімнастики, наші тренери та гімнастки від самого початку, коли почули вимоги для виступу на Олімпійських іграх: білий прапор, спеціальна анкета, де від усього потрібно відмовитися, сказали, що вони не виступатимуть на Олімпіаді.

Вони навіть сказали так: "Під білою ганчіркою, Ірино Олександрівно, ми не виступатимемо. Ми звикли, що на змаганнях повні трибуни наших уболівальників і всі скандують: Росія". Сказали, що зараз виступати у такому статусі вони не будуть”, — заявила Вінер.

Раніше стало відомо, що зіркові російські гімнастки Аверіни завершили кар’єру у 25 років. Це сталося, зокрема, через відсутність олімпійських перспектив.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу