Як не можна заряджати смартфон в машині: названо фатальні помилки водіїв

Читать на русском
Автор
610
Зарядка смартфона в авто
Зарядка смартфона в авто. Фото freepik.com

Водіїв попереджають про небезпеку для смартфона та машини при неправильній зарядці

Сучасні смартфони потребують багато енергії, адже вони одночасно є ігровими консолями, пристроями для зв’язку, роботи, розваг тощо. У них багато різноманітних програм та процесів, тому сьогодні гаджети дуже швидко розряджаються — буквально за день-два.

Сьогодні людина використовує будь-яку можливість, щоб зарядити свій смартфон: сидячи у кафе, працюючи і навіть під час поїздок в авто. Залежно від самої моделі авто, є кілька способів зарядки смартфонів та інших гаджетів. Та часто користувачі допускають грубих помилок, які можуть повпливати на їхню стабільну роботу. Про це пише Mobileshark.

Як зарядити телефон в машині

смартфон

Один із найпоширеніших способів заряджати телефон у машині – придбати автомобільний зарядний пристрій для телефонів із портом USB, який підключається безпосередньо до прикурювача. Заряджати смартфон за допомогою прикурювача легко, але перед тим власникам авто потрібно переконатися, що він видає струм у два ампери.

Деякі автомобілі мають ще більш сучасну технологію, таку як бездротова зарядка. Однак не всі смартфони сумісні з такою технологією.

Що можна і чого не можна робити під час зарядки автомобіля?

Не можна заряджати смартфон, якщо ви вимкнули двигун. Річ у тім, що гаджет продовжуватиме використовувати енергію для заряджання, що може спричинити розряджання акумулятора авто. Краще підключати смартфон до зарядки не під час запалювання машини, адже тоді виникає різкий стрибок напруги, а трішки почекати.

Щоб уникнути неполадок зі смартфоном чи автомобілем, потрібно використовувати лише якісні зарядні пристрої. Вони мають мати захист від перегріву та короткого замикання.

Раніше "Телеграф" писав, що потрібно робити, щоб скло під час руху в автомобілі не замерзало. Це дуже небезпечно, оскільки в цих умовах водій може не повністю бачити дорогу чи швидко зреагувати на ситуацію.