Що робити, якщо замерзає скло в авто під час руху: причини та методи виправлення

Читать на русском
Автор
Замерзає скло в авто
Замерзає скло в авто. Фото freepik.com

Що робити, якщо під час руху замерзає лобове скло в автомобілі

Обмерзання лобового скла взимку — звичне явище, коли ставиш автомобіль на стоянку. Та останнім часом все поширенішою проблемою стає замерзання скла машини зсередини. Часто це стається навіть під час руху — у морозяну погоду.

Це дуже небезпечно, оскільки в цих умовах водій може не повністю бачити дорогу чи швидко зреагувати на ситуацію. Розповідаємо, чому так стається, і як це виправити.

Замерзає скло в авто під час руху

Основною причиною появи льоду на склі зсередини авто є погана робота опалювальної системи. Якщо система кондиціонування та обігріву не працює належним чином, це призводить до поганого розповсюдження теплого повітря в салоні. Тому скло запотіває, і вкривається кригою.

Висока вологість у салоні також сприяє появі конденсату на склі. Це може статись, коли авто було затоплене, чи у салоні є мокрий одяг, взуття чи інші речі. Система вентиляції повинна виводити вологу з салону. Якщо вона несправна, вода при низьких температурах може перетворюватись у лід. Тому потрібно ретельно перевірити систему обігріву та кондиціонування, якщо ви зіштовхнулись з такою проблемою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися вологості в салоні автомобіля. Для цього знадобиться один продукт з вашої кухні.