"Механіки були вражені наповал": названо двигун, який неможливо вивести з ладу

Читать на русском
Автор
6740
Двигун 3800 V6 GM
Двигун 3800 V6 GM. Фото motor1

Цей двигун може працювати цілу вічність

В автомобільному світі є перевірені досвідом та часом двигуни, яким не страшні не те що жодні дороги, але й будь-які труднощі, пов’язані з експлуатацією. У той час як більшість сучасних моторів давно б уже зламались, легендарний 3800 V6 GM не побоявся навіть "липкого, смертоносного коктейлю" з масла та охолоджувальної рідини.

У відео, опублікованому на каналі I Do Cars на YouTube, розповідається про 3,8-літровий шестициліндровий двигун GM, який створили у 60-х. Про це пише видання Motor1.

На відео розбору цього двигуна можна побачити суміш, яка дещо схожа на цитрусовий сік. Вона виникає у результаті змішування охолоджувальної рідини двигуна з мастилом. Зазвичай цей "коктейль" призводить до повної руйнації компонентів внутрішнього згоряння.

Цей двигун витягли з Pontiac Grand Prix GT 2006 року, який мав 202 тисячі кілометрів пробігу на одометрі. Звісно, мотор бачив кращі дні. Механіки були вражені, коли зі зливної пробки двигуна замість мастила потекла охолоджувальна рідина. Дивно, що цей двигун, який не отримав належного змащення, не заклинив.

GM 3800 V6

Механіки кажуть, що цей двигун використовувався ще довгий час після того, як прокладки вийшли з ладу. Частини їх просто розплавились. Можна було б очікувати пошкодження циліндрів та інших деталей, та цього не сталось. Цікаво, що хоч на вигляд двигун жахливий, стінки циліндрів, колінчастий вал та поршні залишилися у нормальному стані.

Зазначається, що навіть при наявності забруднень, цей двигун виявився навдивовижу стійким, і його компоненти можуть використовуватись у ремонті.

Які моделі авто оснащені двигуном GM 3800 V6

Мотор виявився надзвичайно стійким і може витримати серйозні умови навіть після довготривалого використання з проблемами охолодження. Та він встановлювався не лише на Pontiac Grand Prix GT. Також ним оснащені такі моделі авто як Buick LaCrosse, Buick Enclave, Chevrolet Impala, Chevrolet Traverse, та GMC Acadia.

Раніше "Телеграф" повідомляв про моделі авто, які "жеруть" мастило "як божевільні". За словами механіка з 55-річним стажем Скотті Кілмера, потворні авто служать довше.