За купівлю яких авто треба сплатити податок на розкіш у 2024 році: перелік моделей

Читать на русском
Автор
Розкішні авто
Розкішні авто. Фото infocar.ua

Розмір податку складає 25 тисяч гривень

Купуючи авто, потрібно пам’ятати про "податок на розкіш". Деякі марки авто в Україні підпадають під нього.

У 2024 році Мінекономіки визначило 184 таких моделі. Перелік опубліковано на сайті Мінекономіки.

Податок на розкіш: усе, що треба знати

Власникам авто віком до 5 років, ринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних зарплат, потрібно сплатити цей податок. Оскільки у 2024 році мінімальна зарплата складає 7100 грн, то мінімальна вартість авто, що підпадає під норму, складає 2 662 500 гривень.

Сума податку складає 25 000 гривень. Оплатити його потрібно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення, якщо ви фізична особа. Для юридичних осіб є інші норми — сплатити треба авансовими внесками щокварталу. Оплату приймають до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом (робиться це, щоб авто відображалось у податковій декларації).

У 2024 році під податок підпадають авто елітних марок. Це бензинові, дизельні авто, а також гібриди та електрокари. У переліку, опублікованому на сайті Мінекономіки, є такі марки авто як Bentley, BMW, Tesla, Land Rover, Rivian, Maserati, Audi, Mercedes-Benz, Aston Martin, Jaguar, Lexus, Porsche, Cadillac. Детальний перелік дивіться тут:

Раніше "Телеграф" писав, що у Харкові посеред багнюки у дворі помітили розкішний спорткар. Його вартість складає близько 3 мільйонів гривень.