Названо 10 найпопулярніших марок авто в Україні за січень 2024 року

Читать на русском
Автор
Toyota RAV-4
Toyota RAV-4. Фото Главком

Одна з п'яти найпопулярніших марок в Україні продемонструвала відчутне зростання

Протягом минулого року українці стали більше купувати нових автомобілів. У січні 2024 року зростання також триває.

Українські автолюбителі виявили свою прихильність до 10 розповсюджених автомобільних брендів. Відповідний рейтинг публікує Укравтопром.

Рейтинг найпродаваніших нових авто січня: топ-10

Перше місце у рейтингу займає японський автовиробник Toyota. Він продовжує бути лідером серед нових авто в Україні. Протягом минулого місяця зареєстрували 764 авто цієї марки (у січні 2023 — 585 екземплярів).

На другому місці знаходиться французький виробник Renault, який вже не перший рік є одним із лідерів на українському авторинку через доступну ціну. У січні 2024 року в Україні зареєстрували 504 таких автомобілі. У січні 2023 року — лише 191.

Відомий своєю надійністю, німецький автовиробник Volkswagen посідає третє місце в рейтингу популярності. За січень поточного року українці зареєстрували 476 авто марки, що на 133% більше, ніж минулого року (204 шт.).

На п'ятому місці розташувався японський виробник Nissan. Авто цього японського бренду також виявилось дуже популярним і продемонструвало величезний приріст у порівнянні з аналогічним періодом минулого року — 359%. У січні минулого року зареєстрували лише 41 екземпляр авто Nissan, тоді як минулого місяця — аж 188.

До десятки найпродаваніших нових авто в Україні також увійшли Hyundai, Suzuki, Peugeot, Lexus, та Mazda. Лише один з них продемонстрував зменшення кількості реєстрацій. Це Suzuki.

Раніше "Телеграф" писав, що у Китаї вийшла потужніша версія Lexus ES. Модель коштуватиме 50 тисяч.