У світі з’явився новий суперкар-кабріолет: його потужність перевищує 900 кінських сил (фото)

Читать на русском
Автор
Pagani Huayra R Evo
Pagani Huayra R Evo. Фото Topgear

Спорткар коштуватиме шалені 3 млн доларів

Pagani — італійський виробник ексклюзивних гіперкарів, заснований в 1992 році Гораціо Пагані. Компанія виробляє обмежені серії високопродуктивних автомобілів, які відрізняються неймовірним дизайном, високотехнологічними характеристиками та високою ціною. Знаменитими моделями Pagani є Zonda і Huayra, які отримали велику увагу за їхню ексклюзивність і потужні технічні показники. Кожен автомобіль Pagani є унікальним і виготовляється вручну з великою увагою до деталей.

Нещодавно Pagani представили нову модель суперкара під назвою Utopiа. Але попередня модель — Huayra — продовжує виходити. Тепер модель отримає 2 версії. Наприклад, Pagani Huayra R Evo, який призначений для треку, пише Topgear.

Технічні характеристики Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo

Та це не звичайний трековий автомобіль. Погодьтесь, на світі небагато спорткарів, призначений для перегонів, у кузові кабріолет. Схоже, при розробці Pagani Huayra R Evo інженери компанії надихалися прототипами гоночних авто або болідів.

Pagani Huayra R Evo

Pagani Huayra R Evo на цілих 19 сантиметрів перевищує у довжину стандартну модель. Через це вигляд автомобіля став більш аеродинамічним. Крім того, зменшення опору повітря надають дифузор, антикрило і новий обвіс. З ними автомобіль важить лише 1060 кг, бо у конструкції використовували титан та карбон. Кузов має силовий каркас, в якому для зниження ваги додали спортивні крісла.

Двигун авто — той самий атмосферник V12 від Mercedes-AMG об’ємом у 6 літрів. Проте його покращили, що дозволяє йому розвивати 9200 обертів за хвилину. Потужність складає 900 кінських сил. Це дозволяє суперкару розганятися з нуля до сотні за 3 секунди.

Крім того, новий автомобіль має 6-ступеневу коробку передач та спортивну підвіску, особливостями якої будуть адаптивні амортизатори. Гальма — карбоново-керамічні. Вартість автомобіля перевищуватиме 3 млн в американській валюті. Спорткар-кабріолет випустять обмеженим тиражем.

Раніше "Телеграф" писав, що у Мережі показали єдиний у світі чотиридверний Porsche 911. Його створили у 1966 році.