Китайці створили суперкар, який вміє стрибати і їздити на 3 колесах (фото, відео)

Читать на русском
Автор
YangWang U9
YangWang U9. Фото carnewschina

Спорткар коштує 140 тисяч доларів

Уже 25 лютого компанія BYD випустить свій суперкар YangWang U9. Це дуже цікавий автомобіль, який може розганятись з нуля до сотні всього за 2 секунди.

Та не лише цим унікальний YangWang U9. Річ у тім, що цей спорткар вміє їздити на 3 колесах, а також виконувати танковий розворот. Це досягається завдяки системі керування DiSus-X, пише Сarnewschina.

Що відомо про YangWang U9

Як повідомляється, автомобіль — чисто електричний. У нього є 4 двигуни — по 1 на кожне колесо. Їхня сумарна потужність складає 1287 кінських сил. Спорткар може розганятись до 300 кілометрів за годину.

Модель U9 — дводверне купе довжиною 2900 мм (як BMW 5 чи Audi A4). Воно має спойлер, виготовлений з вуглецевого волокна, що встановлений на досить великому та місткому багажнику. А двері тут відкриваються вверх, як у Lamborghini. Автомобіль має різні колеса спереду та ззаду — 257/35 та 325/30.

Виробник заявляє, що на одній зарядці модель проїжджає до 700 кілометрів. Авто може погойдуватись з боку на бік завдяки зміні висоти підвіски. Також воно може підстрибувати, відриваючись усіма чотирма колесами від землі.

Щодо можливостей рухатись лише на трьох колесах, то це досягається завдяки унікальній системі підвіски. Вона може так регулювати кліренс, щоб кузов не торкався дороги. Підвіска також використовується для убезпечення авто від перекидання, а також допомоги у разі різкого гальмування чи прискорення.

Раніше "Телеграф" писав, що найпопулярніша модель Volkswagen більше не матиме механічної коробки передач. Названо причину.