Зупиніться негайно, якщо на панелі приладів загорілись ці індикатори: топ-5 небезпечних сигналів

Читать на русском
Автор
1061
Якщо деякі з індикаторів загоряються, потрібно негайно зупинитись Новина оновлена 25 квітня 2024, 11:10
Якщо деякі з індикаторів загоряються, потрібно негайно зупинитись. Фото Колаж "Телеграфу"

Авто вам сигналізує про несправності

Панель приладів автомобіля має індикатори, деякі з яких можуть вказувати на небезпеку. Ці сигнали можуть бути ключовими показниками стану транспортного засобу, які необхідно враховувати для забезпечення безпеки руху.

У цій статті ми розглянемо п'ять найнебезпечніших індикаторів на панелі автомобіля, які потребують особливої уваги та негайного реагування. Якщо загорівся хоч 1 із них, потрібно якомога швидше зупинитись і перевірити стан транспортного засобу.

Найнебезпечніші індикатори на панелі приладів

Першим із цих сигналів є індикатор акумулятора. Якщо він загорівся, це може свідчити про проблеми з системою зарядки або самим акумулятором. Недостатній заряд або відсутність живлення можуть призвести до відключення двигуна у найбільш невідповідний момент.

індикатор температури двигуна

Другий сигнал, який варто врахувати, — це індикатор термометра. Його загоряння може вказувати на перегрів двигуна, що може призвести до серйозних пошкоджень. Негайно зупиніться та вимкніть двигун, щоб уникнути перегріву і навіть пожежі.

Третій сигнал, який потребує вашої уваги, — це індикатор тиску мастила. Його загоряння може означати недостатній рівень мастила або проблеми з системою змащення. Недостатнє змащення може призвести до несправностей двигуна, тому необхідно негайно зупинити автомобіль та перевірити систему.

Четвертий сигнал — індикатор знаку оклику. Це може бути ознакою різних проблем, від проблем з гальмами до несправностей у системі електроніки. Необхідно негайно здійснити перевірку, щоб визначити причину.

індикатор чек

Не менш важливим є індикатор двигуна або чек. Він може вказувати на широкий спектр проблем, від маленьких до серйозних. Потрібно якнайшвидше звернутись до кваліфікованого автомайстра.

Раніше "Телеграф" писав, що робити, якщо загорівся індикатор дверей в авто, а всі двері закриті. Є кілька методів виправити це.