Штрафувати не мають права: це єдиний випадок, коли можна перетинати суцільну смугу

Читать на русском
Автор
4222
Суцільна лінія розмітки 1.1
Суцільна лінія розмітки 1.1. Фото autonews.ua

Як перетнути суцільну пряму, коли це заборонено у ПДР

Коли водієві дозволено перетнути суцільну лінію розмітки? Це питання часто постає перед автовласником у певних ситуаціях на дорозі.

Отже, згідно з Правилами дорожнього руху України, перетинати суцільну лінію розмітки, яка поділяє транспортні потоки протилежних напрямків і позначає межі смуг руху на дорогах, заборонено. Але у певних випадках водій може перетнути лінію 1.1. Інструктор автошколи навів влучні приклади із життя.

Вузька суцільна лінія: коли можна перетинати

Перетин суцільної лінії розмітки не вважають порушенням ПДР, якщо водій збирається оминути перешкоду на дорозі. Наприклад, якщо він рухається за повільнішим транспортним засобом і бажає його обійти, перетнути суцільну лінію для безпечного обгону не заборонено. Але тільки якщо повільніше авто рухається зі швидкістю до 30 км/год. Окрім того, обігнати дозволено і транспортні засоби, які виконують буксирування.

Також, у разі потреби можна оминути яму чи ділянку дорожніх робіт. Однак, слід пам'ятати, що ці дії мають здійснюватися безпечно, з врахуванням інтересів інших учасників руху та дотриманням вимог ПДР. Уникайте непотрібних ризиків і не створюйте аварійних ситуацій.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як перетинати складні перехрестя. Слід зауважити, що більшість помилилися у цьому випадку.