"Студент-лікар" на Львівщині ошукав пенсіонерку на 200 тисяч

Читать на русском
Автор
2805
Бабуся віддала злодію усі свої заощадження Новина оновлена 22 січня 2024, 15:31
Бабуся віддала злодію усі свої заощадження. Фото Відкриті джерела

Спочатку шахрай вимагав 300 тис. грн

Студенту третього курсу львівського Вищого професійного училища №20 Миколі М. Сихівський районний суд виніс вирок за шахрайство. Хлопцю загрожує до двох років виправного терміну.

Крім цього, він має сплатити постраждалій жінці 205 тис. грн матеріальної та моральної шкоди. Про це повідомляє Єдиний державний реєстр судових справ.

У матеріалах справи зазначається, що 26 вересня Микола зателефонував пенсіонерці й повідомив, що її донька потрапила у ДТП. Він представився лікарем, тому попросив жіночку підготувати 200 тис. грн для порятунку дитини. Пізніше шахрай прийшов до матері нібито постраждалої дівчини додому і забрав кошти.

Під час суду Микола М. визнав свою провину, і наголосив, що до протиправних дій його спонукав брак коштів. Адже він був сиротою та переселенцем. Зі слів злодія, за декілька днів до події з ним зв'язався чоловік і запропонував заробити великі гроші. Шахрайська схема передбачала, що Микола отримує 10% від поцупленої суми, а інші кошти мав переказати на різні рахунки. Саме так Микола і вчинив, він також взяв у матері підпис про згоду на операцію доньці.

Як повідомляє пенсіонерка у суді, спочатку "лікар" вимагав 300 тис. грн, але у неї не було таких коштів, тому зійшлися на сумі 200 тис. грн. І вже після передачі коштів до постраждалої зателефонувала донька і повідомила, що з нею усе гаразд.

На початку судового процесу "лікарю" загрожувало до 4-х років позбавлення волі, але потім Сихівський районний суд змінив рішення на два роки виправного терміну з відшкодуванням моральної та матеріальної шкоди постраждалій.

Раніше "Телеграф" писав, що у Києві правоохоронці вилучили наркотрафіку на понад 18 млн гривень. "Товар" надсилали замовникам поштою.