Понад 1 мільярд гривень: в Україні судитимуть "верхівку" найбільшої тютюнової компанії, деталі

Читать на русском
Автор
2557
Керівництво тютюнової компанії в Україні судитимуть
Керівництво тютюнової компанії в Україні судитимуть. Фото Нацполіція

Фігурантами було залучено низку структур з ознаками фіктивності

В Україні судитимуть посадових осіб компанії – найбільшого дистриб’ютора тютюнових виробів у країні, які ухилялися від податків. Обвинувальний акт уже направлено до суду.

Серед фігурантів – генеральний директор підприємства, його заступник та головний бухгалтер. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

"Як встановили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, детективи Бюро економічної безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора, посадовці компанії – найбільшого дистриб’ютора тютюнових виробів в Україні – налагодили схему ухилення від сплати податків та легалізації майна", – йдеться у повідомленні.

Виявили, що фігуранти справи налагодили схему ухилення від сплати податків та легалізації майна. Ними було залучено низку структур з ознаками фіктивності. Далі вони показували у звітності реалізацію зовсім інших товарів — палива та м’ясної продукції.

Зазначається, що наразі обвинувальний акт щодо генерального директора компанії, його заступника та головного бухгалтера направлено до суду.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що найбільшим дистриб’ютором тютюнових виробів у країні є компанія "Тедіс-Україна". Проте було встановлено, що й історія цієї компанії починається з Росії. За витоками її створення стояв російський бізнесмен, пов’язаний із ФСБ. Він також був власником двох підприємств з виробництва зброї для армії РФ.