В Ужгороді затримали молодика, який кинув гранату на подвір'я депутата: подробиці і фото

Читать на русском
Автор
1452
27-річний мешканець Мукачева
27-річний мешканець Мукачева. Фото Колаж "Телеграф"

Затриманому інкримінують умисне знищення чужого майна та незаконне поводження з боєприпасами

В Ужгороді затримали чоловіка, який кинув гранату на подвір'я будинку, де мешкає депутат Закарпатської обласної ради. Ним виявився 27-річний мешканець Мукачева.

Про це Закарпатська обласна прокуратура повідомила у Фейсбуці. В повідомленні зазначили, що в його особистих речах правоохоронці знайшли гранату РГД-5.

Молодик придбав її незаконно і зберігав до моменту вилучення. Йому інкримінують умисне знищення чужого майна та незаконне поводження з боєприпасами.

Зазначимо, що РГД-5 — радянська наступальна ручна граната, відноситься до протипіхотних осколкових ручних гранат дистанційної дії наступального типу. Цілі граната досягає за рахунок кидка рукою.

Чоловіка затримали в Ужгороді
РГД-5 — наступальна ручна граната

"Викриття правопорушення прокурорами здійснено спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції Закарпаття та спецпризначенцями КОРДу", — додали у прокуратурі.

Нагадаємо, що вибух прогримів на подвір'ї вранці 23 січня. Невідомий кинув гранату на територію приватного будинку депутата Закарпатської обласної ради. Внаслідок епізоду ніхто не постраждав.

Раніше "Телеграф" писав, що на Закарпатті, у будівлі Керецьківської сільської ради, депутат приніс із собою гранати та під час засідання підірвав їх. Внаслідок події загинули двоє людей і ще 23 отримали поранення.