Нововведення у "єОселі": за пільговою іпотекою тепер можна купити приватний будинок, деталі

Читать на русском
Автор
Нововведення для пільговиків у "єОселі"
Нововведення для пільговиків у "єОселі"

Житло для українців стало ще доступнішим

В Україні внесли зміни до програми "єОселя". Тепер за її допомогою можна буде придбати не лише квартиру, але й приватний будинок чи таунхаус.

Про це повідомляє віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров у Facebook. Нововведення стосуються житла, яке не старше 3-х років.

"Відтепер за пільговою іпотекою ви можете купити не тільки квартири, а й приватні будинки, таунхауси і дуплекси", — йдеться у повідомлені.

Згідно з програмою, площа розраховуватиметься 62,5 кв. м для однієї людини й додаткові 21 кв. м на кожного члена сім’ї.

Також внесено зміни і для пільгових категорій населення, які зможуть купити квартиру в Києві та обласних центрах, якщо багатоквартирному будинку не більш ніж 10 років. Це стосується ветеранів війни, учасників бойових дій, людей з інвалідністю через війну та членів їхніх сімей.

Зауважимо, що раніше було обмеження до 3-х років. У інших населених пунктах будинки та квартири можна придбати без вікових меж.

3% річних ставка становить для військовослужбовців ЗСУ за контрактом та силовиків, педагогів, медиків і науковців. Для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО та всіх інших українців без власного житла — 7%. Мінімальний початковий внесок — 20%, а строк кредиту — 20 років.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні почнуть відключати світло за борги. Енергетики розповіли, кого це торкнеться у першу чергу.