Мінус "царські" хороми? Нерухомість зрадника Царьова заарештували (фото)

Читать на русском
Автор
767
Олег Царьов
Олег Царьов. Фото Соцмережі

Вартість нерухомості чимала

Суд наклав арешт на нерухомість колишнього нардепа Олега Царьова, який причетний до фінансування збройної агресії Росії проти України. Загальна вартість арештованої нерухомості становить майже пів мільярда гривень, а саме 460,6 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. Зазначається, що блокування активів фігуранта дозволить запобігти їхній перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна.

Заарештовано було квартиру у центральній частині Дніпра, земельну ділянку на Київщині, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму. Йдеться про санаторій "Кірова" та музей "Садиба княгині Барятинської", де наразі проживає Царьов.

Санаторій "Кірова"
Санаторій "Кірова"
Санаторій "Кірова"
Санаторій "Кірова"

Слідство встановило, що після анексії Криму, Царьов переоформив свій санаторій, який знаходиться там, відповідно до законодавства Росії. Тож він регулярно сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді "податків".

Крім того, Царьов уклав договір з підрозділом Росгвардії на встановлення та обслуговування технічних засобів охорони на двох об'єктах нерухомості експарламентаря в Криму.

За ці послуги колишній регіонал сплачував безпосередньо на банківський рахунок російського окупаційного угруповання, дислокованого на тимчасово окупованому півострові.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Царьову про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України). Раніше СБУ кваліфікувала дії фігуранта за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Оскільки зловмисник переховується на тимчасово окупованій території України, СБУ вживає вичерпних заходів для притягнення його до кримінальної відповідальності за скоєння злочину проти України.

Раніше "Телеграф" писав, що відомий російський актор серіалу "Бандитський Петербург" та депутат держдуми Дмитро Пєвцов отримав підозру за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури. Йому інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також агресивної війни.