Взимку без цього ніяк: Нідерланди виділили велику партію важливої допомоги для України

Читать на русском
Автор
Нам потрібні не лише зброя та гроші
Нам потрібні не лише зброя та гроші. Фото Колаж "Телеграф"

Партнери намагаються допомогти, чим можуть

Нідерланди за останні місяці поставили Україні 45 мільйонів кілограмів солі для посипання доріг. На цей вид допомоги для Києва виділили 2,5 млн євро.

Фінанси були виділені Міністерством інфраструктури та водного господарства Нідерландів разом із Міністерством закордонних справ країни. Про це 1 лютого 2024 року заявив міністр інфраструктури та водного господарства Марк Харберс, пише "Європейська правда".

Захід чекає на удари Росії глибоко за лінією фронту

Політик пояснив, що його країна намагається максимально допомогти Україні, де часто бувають морози. Достатня кількість дорожньої солі допоможе підвищити прохідність доріг. Це допоможе швидше та безпечніше добиратися до пункту призначення.

"Нідерланди вважають за важливе підтримати Україну там, де це можливо. Дорожня сіль, можливо, не перше, про що ви думаєте, але вона дуже важлива для того, щоб дороги були прохідними. Добре, що ми допомагаємо Україні додатковою кількістю дорожньої солі", — сказав Харберс.

Весь обсяг солі поставили на п’ятьох кораблях. Ці постачання здійснювалися останні кілька місяців. Усі витрати на логістику взяли на себе Нідерланди.

Зазначимо, що в цій країні з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну почали приймати українців, які втекли від війни. Їм допомагали знайти дах над головою, влаштуватись на роботу та мати кошти на існування.

За даними на листопад 2023 року, у Нідерландах було близько 102 тисяч українців. З них близько 83 тисяч проживають у муніципальних притулках.

Раніше "Телеграф" писав, що депутат Фермерсько-цивільного руху Мона Кейзер запропонувала повертати українців назад на Батьківщину. За її словами, на заході країни зараз стабільно та порівняно безпечно.