На Рівненщині священник УПЦ на BMW X5 їздив п'яним: на суд навіть не прийшов

Читать на русском
Автор
Священника затримали
Священника затримали. Фото Колаж "Телеграф"

Суд призначив йому 17 тис. грн штрафу та позбавив водійського посвідчення на один рік

На Рівненщині Дубенський міськрайонний суд визнав винним у п’яній їзді настоятеля парафії УПЦ Анатолія Богданова. Його затримали правоохоронці нетверезим за кермом дорогої автівки BMW X5 у місті Дубно.

Подія відбулась у грудні минулого року. Як вказано у постанові суду, яку винесли наприкінці січня 2024 року, настоятель Свято-Ольгіївської парафії УПЦ, що у селі біля Дубного, їхав за кермом на BMW X5.

Богданова зупинила поліція. У нього виявили ознаки алкогольного сп’яніння, водій пройшов перевірку на алкотестері, яка показала 0,89 проміле алкоголю (при нормі 0,2).

На чоловіка склали протокол про керування авто у нетверезому стані. На засідання суду священик не прийшов, але його адвокат подав заяву, у якій зазначив, що клієнт не оскаржує протокол.

Справу розглянув суд, який дослідив усі матеріали та визнав священника винним у п’яній їзді, призначивши 17 тис. грн штрафу з забороною керувати транспортними засобами протягом року. Постанову ще можна оскаржити.

Раніше "Телеграф" писав, що священник на Волині прив'язав дитину скотчем та розмахував зброєю. Настоятель храму перебував на території церкви, де помітив дівчину, яка рвала черешні з дерева. Пізніше він схопив її за руки і потягнув до гаража. Там обмотав скотчем і прив’язав до металевої труби та почав погрожувати їй фізичною розправою, продемонструвавши гвинтівку. Свій вчинок Анатолій Лукащук пояснив тим, що школярка рвала черешні з території храму, а його це розізлило.