Згадали навіть Майдан: у Дніпрі поліцейські влаштували бунт, щоб не йти на фронт (відео)

Читать на русском
Автор
3043
Співробітники поліції
Співробітники поліції. Фото фото з відкритих джерел

У скандал потрапили колишні беркутівці

У соцмережах поширився відеоролик, на якому нібито поліцейські з батальйону поліції особливого призначення (БПОП) влаштували бунт. Як пишуть ЗМІ, причиною стала пропозиція керівництва приєднати їх до бойової бригади "Лють".

Повідомляється, що скандальне відео було знято на нараді, де був присутній заступник Головного управління Національної поліції Дніпропетровської області Володимир Богоніс. Його опонентом був майор поліції Андрій Селко, пише "Кореспондент".

Міноборони з правоохоронцями провели незаплановані перевірки ТЦК та СП

На ролику видно, що поліціянти не добирають слів. Звучать, зокрема, і мати. Якоїсь миті співробітники БПОП навіть згадали Майдан і заявили, що нібито "БЕРКУТ" (розформований 25 лютого 2014 року) тоді захищав країну.

Виходячи з побаченого на ролику можна зробити висновок, що Богоніс сам не зрозумів, до чого правоохоронці згадали про події більш ніж десятирічної давності. Він спробував повернути розмову в колишнє русло, запитавши, що їм відомо про втрати бойової бригади, де служать поліціянти.

Зазначимо, що поліціянти не зовсім відмовилися воювати. Вони проти приєднання до бойової бригади "Лють". Як пишуть ЗМІ, співробітники спецназу готові воювати з ворогом у складі свого підрозділу. На момент написання матеріалу Національна поліція не прокоментувала скандального ролика.

Відео скандальної наради

Для довідки: "Лють" — це штурмова бригада поліції в рамках "Гвардії наступу". Вона вже провела кілька успішних операцій на Бахмутському та Донецькому напрямках. Серед них — звільнення села Кліщеївка під Бахмутом.

Раніше "Телеграф" писав про те, чи готові поліціянти роздавати повістки українцям. На запитання відповів голова Нацполіції Іван Виговський.