Скандал з відправкою на фронт копів з Дніпра: за справу взялося керівництво Нацполіції

Читать на русском
Автор
11173
ОШБ Нацполіції "Лють" — воєнізований підрозділ
ОШБ Нацполіції "Лють" — воєнізований підрозділ

Будуть з’ясовані всі обставини та прийняті відповідні рішення

У Національній поліції України відреагували на скандальне відео з наради, що завірусилося у мережі 5 лютого. На відео поліціянти з полку поліції особливого призначення нібито влаштували бунт у відповідь на пропозицію керівництва приєднати їх до бойової бригади "Лють". В Нацполіції обіцяють перевірити всі обставини події.

Відповідь на вищезазначений інцидент опублікували на офіційній сторінці у Facebook. Заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич пообіцяв провести розслідування.

"Щодо відео, яке розповсюджується у соціальних мережах про полк особливого призначення у Дніпрі, — керівництвом Національної поліції будуть з’ясовані всі обставини та прийняті відповідні рішення. Поліція була, є і буде гідна кожному слову Присяги та і надалі ефективно виконуватиме всі покладені обов’язки і функції", — йдеться у дописі.

Фацевич додав, що у поліції пишаються результатами своїх бійців на передовій та зауважив, що поліціянти вже неодноразово доводили свої бойові вміння. На думку заступника голови Нацполіції логічно, аби добровольчі батальйони та окремі поліцейські, які можуть і вміють професійно боронити Батьківщину, не були розосереджені для виконання бойових розпоряджень, а централізовано входили до складу бригади "Лють".

"Саме тому, окрім постійного набору до штурмової бригади, відбувається реорганізація структурних підрозділів Національної поліції, аби створити найбільш ефективну систему у складі Сил безпеки і оборони України. Хто хоче воювати — йде на фронт. Для решти є також чимало поліцейських завдань", — зауважив Фацевич.

ОШБ Нацполіції "Лють" — воєнізований підрозділ

Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України "Лють" це воєнізований підрозділ Департаменту поліції особливого призначення нового зразка. Бригада призначена для відсічі та захисту від збройної агресії Російської Федерації проти України. Створення бригади було розпочато у в січні 2023 року, разом із бригадою прикордонників "Сталевий кордон" та шістьма бригадами Нацгвардії.

На рахунку бригади вже є низка успішних операцій. Зокрема, знищення штурмової групи російських десантників на Донецькому напрямку, а також звільнення села Кліщіївка на Бахмутському напрямку.

Раніше "Телеграф" писав чи готові поліцейські до мобілізації та що буде в країні, якщо це станеться. На запитання відповів голова Нацполіції Іван Виговський.