"Шкодить інтересам держави": Данілов прокоментував заяви про можливу відставку Залужного

Читать на русском
Автор
Секретар РНБО Олексій Данілов Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:34
Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото BBC

Роздмухування ситуації без нормативно-правових документів шкодить інтересам держави

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував повідомлення у ЗМІ про можливу відставку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залежного. Він вважає, що "роздмухування ситуації" без офіційного підтвердження шкодить інтересам держави.

Таку думку він висловив у коментарі Радіо Свобода на Київському міжнародному форумі з кібербезпеки-2024. За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони, говорити про відставку можна буде тоді, коли будуть ухвалені ті чи інші рішення.

"Що стосується ситуації, пов’язаної з тією чи іншою посадовою особовою, коли починається роздмухування ситуації без нормативно-правових документів, це дуже небезпечна, більше того, шкідлива річ. Коли будуть ухвалені ті чи інші рішення, ми зможемо з вами про це вже говорити, як доконаний факт. А коли вас починають кожного дня вже півтора року знімати з посади, або робити якусь заміну, це шкодить інтересам держави", – заявив він.

Також відповідаючи на питання журналістів Данілов підтвердив, що на нарадах командування відбуваються дискусії.

"Чи є дискусії на засіданнях Ставки, на засіданнях РНБО? Обов’язково, для цього і є ця спільнота, яка має дискутувати, мати свою точку зору на ті чи інші позиції, це є абсолютно природній, нормальний демократичний шлях. Набагато гірше, коли дискусії немає. Коли немає дискусії, тоді немає кисню, й тоді буде болото, а це ніколи не йде на користь демократії", – зазначив він.

Нагадаємо, днями раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що жодних документів щодо відставки Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного немає.

Як повідомляв "Телеграф", Олексій Данілов висловився і про технологічне переозброєння, на якому наполягає Валерій Залужний. За його словами, вітчизняні виробники озброєння вже розробляють такі зразки, які вражають. Зокрема, деякі екземпляри нового озброєння були представлені на закритій нараді, яка відбулася 1 лютого.