"Де гроші, Данілов?": Секретар РНБО заявив, що опозиції в країні немає, йому відповіли

Читать на русском
Автор
519
Олексій Данілов
Олексій Данілов. Фото Відкриті джерела

Нардеп просить чиновника прозвітувати про розтрату бюджетних коштів

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Україні немає опозиції. Нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк поставив у відповідь кілька "незручних" фінансових питань, назвавши себе "владою".

Звернувся до Данілова нардеп у своєму Telegram-каналі. Железняк наголосив, що дуже хотів би отримати відповіді на ці запитання.

Насамперед нардеп поцікавився, як співробітники РНБО з початку повномасштабної війни зуміли наїздити в закордонні відрядження на суму майже 1 млн гривень.

"При тому, що за перший рік війни (2022) оплачуваних відряджень було на 101 тис. грн. А вже у 2023 (коли типу ж заборона на виїзд для чиновників і таке інше), то сума зросла в 8-м разів до 825 тис. грн. І цей рік ще не завершився тоді, коли рахував", — сказав Желєзняк.

Другим пунктом його питання стали 2,5 млн гривень, які Данілов витратив на створення "ексель-таблички" під назвою Реєстр олігархів. Сам секретар РНБО заявив, що у цьому реєстрі немає потреби, але чи повернув ці гроші назад до бюджету — невідомо

"Якщо опозиції не бачать, то можете вважати це питаннями від влади. Головне, щоб відповідь на них була", — підсумував Желєзняк.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що нардеп запропонувала ввести в Україні мито на розкіш. Українців хочуть зобов’язати, наприклад, платити додаткове мито на найдорожчі нові айфони.