В Україні незабаром з’явиться посада кібердипломата: подробиці від Данілова

Читать на русском
Автор
Секретар РНБО Олексій Данілов Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:34
Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото lb.ua

Посада "кібердипломату" важливий напрямок у боротьбі за мир у цьому світі

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив про можливе створення в Україні посади кібердипломата. Нововведення зумовлено тим, що "це важливий напрямок боротьби".

Про це Олексій Данілов розповів на Київському міжнародному форумі з кібербезпеки-2024, передає "dev.ua ". Що саме виконуватимуть люди, які обіймають цю посаду, секретар РНБО не повідомив, проте зазначив, що це дуже важливий напрямок у боротьбі за мир у цьому світі.

"Зараз у світі йде великий рух. Велика кількість країн має кібердипломатів. Думаю, що в нашій країні скоро з’явиться така посада, як кібердипломат, тому що це важливий напрямок боротьби", — заявив Данілов.

Зазначимо, що цифрова дипломатія в Україні вперше згадується як складова стратегії публічної дипломатії, яку Міністерство закордонних справ ухвалило у 2021 році. На той момент мова йшла про так званий "комунікаційний вимір".

Нині ж йдеться не лише про комунікацію, а й про поширення цифрових рішень на міжнародному народному рівні. Зокрема, співпраця з Естонією із запуску країною мобільного додатка mRick на базі "Дії" стала проявом цифрової дипломатії. Крім того, вже п’ять країн зголосилися робити додаток у своїх країнах за допомогою прототипу української "Дії".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що найближчим часом у "Дії" планують запустити послугу, завдяки якій стане можливим одружитися онлайн по відеозв’язку.