У Полтаві рано-вранці запустили салют: містяни поділилися емоціями (відео)

Читать на русском
Автор
1167
Любителів видовищ вже шукають
Любителів видовищ вже шукають. Фото Колаж

Порушникам загрожує покарання

Рано-вранці у четвер, 8 лютого, жителі Полтави прокинулися від гучних звуків, схожих на вибухи. Виявилось, що хтось вирішив запустити салют.

У мережі публікують відео феєрверка, який налякав полтавців. У поліції уточнили, що невідомі запускали його біля Білої альтанки. Їх уже розшукують.

"До Полтавського районного управління поліції 8 лютого, близько 6:00, надійшло повідомлення про вибухи феєрверка поблизу Білої альтанки. Поліція встановлює особи правопорушників та обставини події", — йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що в Україні ще 6 листопада 2023 року набув чинності закон про заборону використання та розповсюдження салютів, феєрверків та петард. Порушникам загрожує як адміністративне покарання (стаття 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення), так і кримінальне (стаття 296 Кримінального кодексу України – хуліганство). Це може бути штраф у сумі від 17 до 34 тисяч гривень або арешт строком до пів року, або обмеження волі до 5 років.

Жителі міста обурені діями любителів салютів. Гучні звуки налякали дітей.

"Найгірше те, що дитина злякалася", "Сподіваюся, що знайдуть і салюти пускатимуть в іншому місці, тому що такий талант пропадає", "Діти в підвал почали збиратися. Злякалися", "А ми вже спустилися з дитиною", — пишуть вони.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у січні чоловік запускав салюти в Одесі. У мережі впевнені, що то була спланована акція.