Коли ціни на цигарки кусаються: поліцейський попався із тонною тютюну на Тернопільщині (фото)

Читать на русском
Автор
595
Фото з місця обшуків
Фото з місця обшуків. Фото Тернопільська обласна прокуратора

Тютюн відправляли через "Нову пошту"

У Тернопільській області працівник поліції разом з двома спільниками у складі організованої групи підпільно виробляли й збували тютюн. Під час санкціонованих обшуків у зловмисників вилучили понад 1,3 т тютюнової продукції.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської обласної прокуратури на сторінці в Facebook. На сьогодні інспектора звільнено з органів поліції.

За даними слідства, правоохоронець, перебуваючи на посаді інспектора відділення поліції у 2023 році (з лютого по вересень) без жодних дозвільних документів, організував у господарських приміщеннях на території одного з сіл Чортківського району виготовлення тютюну. До незаконної діяльності поліцейський залучив 2 місцевих мешканців, які сушили, подрібнювали, фасували сировину, яку закупили у жителів прилеглих сіл.

Для збуту незаконно виготовленого тютюну співучасники організованої групи транспортували його до відділень "Нової Пошти", звідки здійснювались поштові відправлення покупцям у різні регіони України. В ході розслідування зафіксовано 37 таких фактів.

Під час обшуків у так званих "бізнесменів" було вилучено понад 1,3 т тютюнової продукції.

"Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру інспектору поліції одного з районних відділень ГУНП в Тернопільській області та 2 жителям Чортківського району у вчиненому у складі організованої групи незаконному виготовленні, зберіганні, транспортуванні з метою збуту, а також збуті незаконно виготовленого тютюну (ч. 1, 2 ст. 204 КК України)…

Триває розслідування, що здійснюють слідчі СВ УСБУ в Тернопільській області, за оперативного супроводу Тернопільського управління ДВБ НПУ та УСБУ в області", — йдеться у повідомленні

Раніше "Телеграф" повідомляв, що українські правоохоронці ліквідували злочинне угруповання, яке вдавало вигляд, що продає дрони для ЗСУ. Українці перерахували шахраям понад 45 млн гривень.